Tel: 0753791883

Comanda online!

Program

Luni - Vin: 9.00 - 17.00

Banii inapoi

Conform termeni si conditii

De ce nu suntem motivati sa facem miscare singuri?

De multe ori ne trezim dimineata si ne uitam in oglinda. Ne admiram si ne vedem defectele. Niciodata nu suntem multumiti de felul cum aratam, de corpul nostru, mereu vrem sa fim perfecti. Dar facem ceva in privinta asta? Treci si tu prin asta? Spui mereu de maine tin dieta, merg la sala, incep o noua viata mai sanatoasa?

Tot timpul amanam sa facem schimbari in viata noastra. Poate de teama, de prea multa comoditate, de rusine ca nu stim cum sa procedam.

Am trecut si eu prin asta. Toata viata am fost o persoana sedentara, preferam sa stau mereu in casa, in fata televizorului si sa nu fac nimic in privinta kilogramelor acumulate de la prea multe fast fooduri. Imi era rusine de cum aratam, dar nici nu prea faceam nimic pentru a schimb asta.

Am inceput sa ma infometez, sa tin faimoasele diete pe care mai toata lumea le-a tinut la un moment dat, care dau rezultate pe moment, iar pe urma cand vrei sa trisezi reapar kilogramele disparute plus altele pe langa ele.

Societatea e dura, mereu critica, cumva te face sa iti doresti sa te schimbi. Si ii multumesc pentru asta.

Multi dintre noi ne simtim bine in pielea noastra, chiar daca sunt mai plinuti, nu se simt afectati de asta. Dar e bines a facem cate putina miscare pentru sanatatea noastra, sa prevenim bolile ce pot aparea (cardiovasculare de cele mai multe ori).

De ce nu suntem motivati sa facem singuri sport? Pentru ca mereu gasim motive, avem o zi grea si amanam sa mergem la sala de sport, dam vina pe oboseala acumulata si o lasam balta de cele mai multe ori. Suntem prea comozi, vrem sa aratam bine, dar cu putin efort.

Probabil daca nu eram criticata pentru felul cum aratam, nu deveneam persoana care sunt acuma. O persoana activa, plina de viata, o persoana care vrea tot mai mult sa mearga sa faca sport.

Azi pe la ora 21:00 am decis sa merg la sala. Nu mai simteam oboseala acumulata pe parcursul zilei. Acum doi ani nu as fi facut niciodata asta. De fapt, nu as fi facut sport deloc. Nu mergeam nici la sala, nici nu alergam in parc, nimic. De ce? Probabil din aceleasi motive pentru care nu faci nici tu.

In primul rand, crezi ca nu esti facut pentru asta. Nu ai conditie fizica, obosesti repede. Scutiri la educatie fizica– le iubeam in copilarie asa cum iubesc astazi banda! Sportul nu mi se potrivea. Il uram.

In al doilea rand, crezi ca nu ai face suficient sport. Alergam in jurul blocului, dar cedam usor si repede.

Orice miscare e buna. Orice miscare iti schimba starea de spirit, iti da chef sa faci mai mult, iti da energia sa te misti mai mult. Nu suportam sa obosesc si sa transpir. Cand imi pierdeam rasuflarea, voiam sa renunt.

In ultimul rand, “ti-a zis doctorul sa nu faci sport”. Bai, asta pentru mine nu a fost niciodata o scuza, dar am auzit-o foarte des. Deci sa spui ca medicul iti interzice sportul este cea mai periculoasa scuza. Sa crezi ca ti-ai face mai mult rau facand sport decat nefacand este ca si cum ai crede ca fumatul e sanatos. Poate ca un medic a spus ca nu e recomandat sa ridici greutati sau nu e recomandat sa alergi sau altceva foarte specific. Niciun sport nu e pentru toata lumea, dar orice persoana isi poate gasi propriul mod de a face miscare. Multe persoane care au fost sportive si din pacate acum au suferit un accident si au ramas paralizate de la brau in jos, fac foarte mult sport, chiar si inot– tu ce scuza ai?

Incearca sa faci miscare, sa te plimbi zilnic daca nu vrei sa mergi la sala, incepe cu ceva usor si apoi vezi daca vrei sa incerci ceva nou, sa progresezi in procesul tau de schimbare.

Altii au putut, eu am putut, tu vei putea!!!